

## **Legal Services Board**

Board meeting 17 July 2018: Board papers

Date: 17 July 2018 Time: 10:00 – 13:30

Venue: Meeting Room 1

2<sup>nd</sup> Floor, ORR One Kemble Street

London WC2B 4AN

Steph North | Corporate Governance Manager

## LEGAL SERVICES BOARD Agenda

Date: 17 July 2018 Time: 10:00 Venue: One Kemble Street

Member	Catharine Seddon (chairing), Helen Phillips (Chair – joining remotely) Terry			
attendance:	Babbs, Jemima Coleman, Marina Gibbs, Jeremy Mayhew, Michael Smyth,			
	Neil Buckley			
In attendance:	Caroline Wallace (Strategy Director), Holly Perry (Head of Corporate			
	Services/Minutes), Nicola Noble (Legal Adviser)			
Apologies:	David Eveleigh, Danielle Viall (Senior Legal Adviser)			
Attendance for agenda	Angela Latta, Bryony Sheldon and Craig Wakeford (item 4), Chris Nichols			
items:	and Tom Peplow (item 5), Ian Wilson (item 7), Rusere Shoniwa (item 8),			
External attendance:	ttendance: Paul Smith, Chairman, Eversheds Sutherland (item 14)			
Observers:	Steph North, Corporate Governance Manager (minutes), Lau Ciocan,			
	Consumer Panel Associate, Ben Cavanagh, Policy Associate, Huw Penson,			
	Corporate Affairs Associate			

PRIVATE SESSION Board members attendance only				
Approval of the minutes of the 24 May 2018 private session	10:00			
External Board evaluation – action plan	10:00 (15 mins)			
3. Office move	10:15 (15 mins)			

Item		Action	Speaker	Timing
ВО	ARD MEETING			
1.	Welcome and apologies	Note	CS	10:30 (5 mins)
2.	Declarations of interest relevant to Board business			
3.	Chief Executive's progress report – July 2018 Paper (18) 33	Note and comment	NB	10:35 (10 mins)
4.	IGR - LSB consultation response document – final draft Paper (18) 34	Approve	CW / BS	10:45 (25 mins)
5.	Disciplinary and enforcement processes Paper (18) 35	Note and comment	CN / TP	11:10 (20 mins)
6.	OLC Annual Report & Accounts 2017/18  To follow electronically around 13 July  Paper (18) 36	Note	NB	11:30 (5 mins)
7.	Performance reporting:  (i) Impacts tracking  (ii) Q1 performance report – April to June 2018  Paper (18) 37	Consider	NB / HP / IW	11:35 (15 mins)
8.	Finance report to 30 June 2018	Review	RS	11:50

	Paper (18) 38			(5 mins)
9.	Minutes of the previous meetings - 24 May 2018 and 26 June 2018 24 May Board meeting agreed by circulation	Note	cs	11:55 (5 mins)
10.	Board action tracker	Review		
11.	Committee membership – RNC Paper (18) 39			
12.	Report of the 4 July 2018 RNC meeting Paper (18) 40	Note	JC	12:00 (5 mins)
13.	Reflections   Forward look Draft agenda for next Board Meeting attached	Consider	CS	12:05 (5 mins)
14.	AOB			
	BREAK 12:10 – 12:20			
15.	External speaker - Paul Smith, Chairman, Eversheds Sutherland	Note	PS	12.20 (40 mins)
	CLOSE			13:00

**Date and Time of Next Meeting:** 20 September 2018 at 11:00 **Venue**: One Kemble Street, London WC2B 4AN